Yleistä

Cosmoconin tilat sijaitsevat Kalevan Navetan toisessa kerroksessa. Tilaan on esteetön pääsy. Toivomme kuitenkin, että tapahtumaan ei saavuttaisi lastenrattaiden, tai isojen proppien kera. Virallisten apuvälineiden, kuten pyörätuolin tai opaskoiran käyttö on sallittua.

Tapahtuma-alue on avoinna yleisölle klo 11-18. Tapahtuma on pääsymaksullinen ja tarkistamme liput kaikilta tapahtumaan saapuvilta. Poikkeuksena alle 10-vuotiaat lapset, jotka pääsevät tapahtumaan ilmaiseksi täysi-ikäisen, lipun ostaneen aikuisen kanssa.

Pysäköinti

Taide-ja kulttuurikeskus Kalevan Navetta sijaitsee osoitteessa Nyykoolinkatu 25, 60100 Seinäjoki. Kätevimmin saavut paikalle joko kävellen, pyörällä tai kimppakyydillä. Matkaa Seinäjoen matkakeskukselta tapahtumapaikalle on noin yksi kilometri.

Kalevan Navetan pihassa on maksullinen pysäköinti. Lähimmät ilmaiset pysäköintipaikat löytyvät Vaasantien Teboilin takaa, sekä Rytmikorjaamon pihasta, osoitteesta Vaasantie 11. Lisäksi keskustasta löytyy jonkin verran parkkikiekollisia pysäköintipaikkoja.

Kalevan Navetan ympärillä on noin 50 autopaikkaa asiakkaille. Ensimmäiset 2 tuntia ovat ilmaisia ja seuraavat tunnit 1 €.

Katso tästä pysäköintialueen kartta.

Huomioittehan, että pysäköinti on sallittua ainoastaan merkityille paikoille!

Ruokailu

Kalevan Navetan ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee Äärellä Kuppi + Kattila -ravintola. Ravintola on auki tapahtumapäivänä klo 12 alkaen. Bistrotarjonnan lisäksi ravintolasta löytyy jonkin verran vitriinituotteita. Suosittelemme pöytävarauksen tekemistä, mikäli tarkoituksena on aterioida isommalla porukalla tapahtuman aikana. 

Cosmoconissa ei ole erillistä ruokamyyntiä. Omien eväiden tuominen tapahtumaan on sallittua, kunhan niiden kanssa noudatetaan kohtuutta ja asiakkaat huolehtivat siitä, että esim. roskat päätyvät roskiin ruokailun päätteeksi.

Tapahtuma-alueelta on sallittua poistua leiman kanssa syömään esimerkiksi keskustan tai Ideaparkin ravintoloihin tapahtumapäivän aikana. 

Tavaroiden säilytys

Cosmoconissa ei tänä vuonna ole erillistä narikkapalvelua, joten suosittelemme jättämään arvoesineet kotiin tapahtuman ajaksi. Takit ja ulkovaatteet voi jättää maksutta Kalevan Navetan naulakoille, joita löytyy sekä aulasta Info-tiskin läheisyydestä, että Hugo-salista wc:iden lähettyviltä. 

Maksutavat

Suosittelemme kävijöitä varaamaan mukaan jonkin verran käteistä, sillä kaikki myyjät eivät välttämättä ota vastaan korttimaksuja. Lähimmät pankkiautomaatit löytyvät 1,1 km:n päästä Ostoskulmalta (Puskantie 13) sekä 2,5 km:n päässä Seinäjoen Ideaparkilta (Suupohjantie 57).

Samassa kiinteistössä sijaitsevassa Äärellä-ravintolassa ja Taito Shop:issa voi maksaa sekä käteisellä, että yleisimmillä maksukorteilla.

Järjestyssäännöt

Cosmoconiin jokainen on tervetullut omana itsenään. Meillä on nollatoleranssi kaikenlaista rasismia ja syrjintää kohtaan. Noudatamme tapahtumassa turvallisen tilan periaatteita ja odotamme samaa myös tapahtuman kävijöiltä. 

Tässä muutama vinkki, etenkin, jos olet tulossa ensimmäiseen coniisi:

  • kuuntele ja noudata järjestyssääntöjä ja henkilökunnan ohjeistusta tapahtuman aikana. 
  • kunnioita toisia ja heidän omaisuuttaan. Tämä koskee paitsi myyntipöytien tuotteita, myös muita kävijöitä ja Kalevan Navetan tiloja.
  • älä turhaudu, jos joudut jonottamaan. Tapahtumissa etenkin suosituille myyntipöydille saattaa helposti syntyä jonoa, mutta sinun vuorosi tulee kyllä!
  • luennoille ja työpajoille ei ole ennakkoilmoittautumista, vaan mukaan otetaan juuri sen verran yleisöä, kuin tilaan saadaan turvallisesti ja miellyttävästi mahdutettua. Älä missään nimessä juokse tai ryntää luentosaliin! 
  • luennoilta/työpajoista on sallittua poistua myös kesken ohjelman, mutta otathan tällöinkin muut huomioon ja poistut paikalta häiritsemättä luennoitsijaa tai muita paikallaolijoita.
  • sammutathan tai laitathan puhelimesi äänettömälle luentojen ajaksi.
  • Kalevan Navetan lukitsemattomissa tiloissa liikkuminen on sallittua vapaasti tapahtuman aikana. Pidäthän kuitenkin omalta osaltasi huolen siitä, että käytäville tai portaikkoon ei muodostu turhia ”pullonkauloja”, jotka hankaloittavat muiden liikkumista.
  • jos saavut tapahtumaan aikeenasi kuvata muiden cosplay-asuja, muista aina kysyä lupa kuvaan asianomaiselta!
  • ja ennen kaikkea: älä jännitä! Conit ovat oma mikrokosmoksensa, joka saattaa aluksi tuntua kummalliselta ja väenpaljous ahdistavalta, mutta se menee nopeasti ohi. On myös täysin sallittua ja suotavaa käydä happihyppelyllä ja olla hetki itsekseen.

 

Tarvittaessa käänny rohkeasti Staff-passeja kantavien henkilökunnan edustajien puoleen – olemme täällä teitä varten!

Seuraa meitä Instagramissa ja TikTokissa!

© 2023 Cosmocon