Ohjelma

Täältä löydät lisätietoa Cosmoconissa järjestettävästä ohjelmasisällöstä!

Cosmoconissa ohjelma on jaettu Hugo-saliin, sekä Itikka-monitoimitilaan. Hugo-salista löydät mm. valokuvauspisteen, myyntipöydät, taidekujan, pelipisteen ja muuta mukavaa. Itikka-monitoimitilassa puolestaan järjestetään erilaisia luentoja sekä työpajoja.

Katso tapahtuman pohjakartta tästä!

Ohjelman aikataulu (Itikka)

11:30 - 12:15 Luento: 90-luvun Space Western: Trigun & Cowboy Bebop

Luennoitsija: Veera Hyppänen

Kaksi samaan genreen luokiteltavaa animea esitettiin lähes yhtäaikaisesti huhtikuussa 1998, mutta vain toinen niistä on säilyttänyt suuren suosionsa 20 vuoden ajan. Mikä nämä sarjat niin kovin erottaa toisistaan ja on suosion takana? Onko se kenties tarinan kerronta, hahmot vai pelkkä nostalgia?
Tule kuuntelemaan luentotyyppistä analyysiä ja spekulointia siitä, miksi Cowboy Bebop on säilyttänyt suosionsa ja Trigun ”jäänyt” suosiossa taka-alalle.

Luento on esitetty ensimmäisen kerran Tracon 2023 -tapahtumassa.

12:30 - 13:15 Luento: Lolita-tyylin 101: opas japanilaisen katumuodin alkeisiin

Luennoitsija: Tuulia ”Cloudberry Lady” Lautamaja

Oletko kiinnostunut japanilaisesta lolitamuodista? Pohditko miten aloitat lolitaharrastuksen? Tällä luennolla suomalaisen lolitavaatemerkin Cloudberry Ladyn pääsuunnittelija ja lolitayhdistys Hellocon ry:n puheenjohtaja Tuulia Lautamaja kertoo, miten lolitatyylin kanssa pääsee alkuun.

13:30 - 14:30 Työpaja: hahmonluonnin perusteet

Vetäjä: Juha ”Wuorlock” Wuorinen

Miten luoda uusi hahmo esimerkiksi sarjakuvaan tai roolipeliin? Tule pohtimaan kanssamme hahmonluonnin mysteerejä!

Tässä luennon ja työpajan yhdistelmässä pääset myös konkreettisesti luonnostelemaan ja suunnittelemaan oman hahmosi! Työpajan tarvikkeet tarjoaa paikallinen taide- ja askarteluliike Suomen Taidetarvike.  

14:45 - 15:30 Luento: Aluksia & Alieneita - Sci-Fi ja pöytäroolipelit

Luennoitsija: Sami-Pekka ”Laruzia” Pursiainen

Liity mukaan humoristiselle ja sivistävälle matkalle, kun käymme tähtiin pöytäroolipelin maailmassa. Tällä luennolla tutustumme erilaisiin sci-fi roolipeleihin läpi harrastuksen historian. Samalla näemme myös populaarikulttuurin vaikutteita harrastukseen ja ehkä jopa löydämme jotain uutta jännää pelattavaa!

16:00 - 18:00 Työpaja: Lautapelipiste ja Marvel: Crisis Protocol-demo

Vetäjä: Juha Paananen & Team Peliapprot

Tule testaamaan taitosi figupelissä nimeltä Marvel: Crisis Protocol! Marvel Crisis Protocol on Marvel-universumiin sijoittuva figupeli, jossa voit haastaa toisen pelaajan kokoamallasi tiimillä. Peli on nopeasti opittu ja demotus kestää noin tunnin. Peliä on demotettu ensimmäistä kertaa Tracon Hitpointissa 2023.

Lisäksi pääset haastamaan uusia ja vanhoja tuttavuuksiasi lautapelipisteillämme, joiden saloihin sinut opastavat SeAMKin Peliapproilta tutut Ella ja Iida.

Ohjelman aikataulu (Hugo)

Tule kuvauttamaan itsellesi muisto valokuvaajallamme, tai nappaamaan päheä someselfie valokuvausseinällämme! Valokuvausseinä on auki koko tapahtuman ajan.

Cosplay-kilpailuun osallistujat: muistakaa käydä kuvauttamassa itsenne aikavälillä 11-15, jotta ehditte varmasti mukaan kilpailuun! Lisätietoa löydät Cosplay-kilpailun omalta sivulta.

Myyntisalista löydät viisi erilaista yritys- tai artesaanipöytää, joiden valikoimista löytyy varmasti jokaiselle jotakin! Myyntisali on auki koko tapahtuman ajan.

Tänä vuonna Cosmoconissa mukana ovat Ideabutiikki, Momomaumau, Fantasialinna, Kuusade, Lamppu Art, sekä sarjakuvataiteilija Emmi Nieminen.

Tarkemmat kuvaukset myyjistä löytyvät täältä.

Taidekujalla voit tutustua useiden eri taide- ja kädentaitojen osaajien teoksiin ja niistä valmistettuihin tuotteisiin! Tarjontaa löytyy niin fanitaiteesta kuin originaaleista töistä. Aihepiirit vaihtelevat peleistä sarjoihin, elokuvista sarjakuviin – ja kaikkeen siltä väliltä!

Voit tutustua taidekujan artisteihin ja heidän tarjontaansa etukäteen täältä.

Ranka ry:n hallinnoimalla videopelipisteellä pääset mm. muistelemaan menneitä retropelien parissa, sekä ottamaan mittaa tutuista ja tuntemattomista erilaisten konsolipelien parissa. Yhdistyksen jäsenet ovat paikalla kertomassa lisää peleistä, sekä yhdistyksestä, joten pisteellä kannattaa tulla piipahtamaan, mikäli peli- ja elokuvaillat muiden samanhenkisten kanssa kiinnostavat!

Cosmo_Tarra_GREET

Seuraa meitä Instagramissa ja TikTokissa!

© 2023 Cosmocon